2018-12-07 00:00:00
[Gostujoče predavanje] Prof. Frank Schimmelfennig
Fakulteta za družbene vede

Vabimo vas na gostujoče predavanje prof. Franka Schimmelfenniga z naslovom European Enlargement and Differentiated Integration, ki bo v okviru projekta Jean Monnet center odličnosti Univerze v Ljubljani potekalo v petek, 7. 12. 2018 ob 9. uri v predavalnici FDV-7. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku in je odprto za javnost.Frank Schimmelfennig, ETH Zürich, je profesor evropske politike. Njegovi glavni raziskovalni interesi vključujejo teorije evropskih integracij, širitev Evropske unije, diferencirano integracijo, promocijo demokracije in procese demokratizacije.

Prof. Frank Schimmelfennig je svoje raziskovalne ugotovitve objavil v mednarodno priznanih revijah kot so Comparative Political Studies, European Journal of International Relations, European Journal of Political Research, European Political Science Review, European Union Politics, International Organization, Journal of Common Market Studies, Journal of European Public Policy in West European Politics. Njegova knjiga »The EU, NATO and the Integration of Europe: Rules and Rhetoric«, objavljena leta 2003 pri založbi Cambridge University Press, je prejela nagrado za najboljšo knjigo združenja European Union Studies Association. 

Projekt Jean Monnet center odličnosti Univerze v Ljubljani (vodja projekta izr. prof. dr. Damjan Lajh) predstavlja osrednjo točko raziskovanja javnopolitičnih procesov in javnopolitičnih študij v Evropski uniji. Izvaja se na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Deluje kot središče poučevanja EU vsebin na Fakulteti za družbene vede in izven nje, omogoča inovacije pri poučevanju študijskih programov ter vključuje širšo zainteresirano javnost preko organizacije različnih dogodkov. Projekt predstavlja podporo strukturiranemu dialogu na področju oblikovanja EU politik in javnopolitičnih študij s spodbujanjem povezovanja in sodelovanja različnih deležnikov. Osredotoča se na dve povezani temi: na spreminjajoče se nacionalne in EU javnopolitične procese ter na demokratično legitimnost javnopolitičnih procesov v EU.
 
Projekt je sofinanciran iz programa Evropske unije Erasmus +.
Mapa straniKontakt