2017-12-05 12:00:00
Okrogla miza: stanje demokracije v Sloveniji
Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Vabimo vas na okroglo mizo v okviru raziskovalnega programa Politološke raziskave pod vodstvom Danice Fink Hafner ob 50. obletnici Centra za politološke raziskave in ob izidu tematske številke Teorije in prakse Democracy and Alternative Modes of Governance (Danica Fink Hafner, ur.).

KDAJ: torek, 5. decembra 2017, ob 12h

KJE: predavalnica FDV-16.

SODELUJOČI (po abecednem vrstnem redu): Danica Fink Hafner, Alenka Krašovec, Simona Kustec Lipicer, Damjan Lajh, Tanja Oblak Črnič, Ana Železnik.

Sodelujoči na okrogli mizi bodo predstavili kratke prispevke, potem pa bo potekala razprava vključno z vprašanji in komentarji iz publike.  


KLJUČNA VPRAŠANJA ZA RAZPRAVO:


Kakšno je trenutno stanje demokracije v Sloveniji v mednarodno-primerjalni perspektivi? Kako se je spremenila demokracija v Sloveniji po letu 1990? Kaj se je zgodilo z neokorporativno tradicijo? Ali je članstvo v Evropski uniji prispevalo k izboljševanju kvalitete demokracije ali k njenem upadu? Ali so volitve učinkovito orodje v rokah državljanov pri uresničevanju pričakovanj državljanov glede konkretnih javnih politik? Kakšni so alternativni scenariji političnega dogajanja v Sloveniji v prihodnje?

Mapa straniKontakt