Novice

16.1.2018 ob 0:00
Izšla je knjiga Razvoj slovenskih zelenih strank v primerjalni perspektivi Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga avtorjev Danice Fink Hafner, Mete Novak in Mateja Knepa z naslovom Razvoj slovenskih zelenih strank v primerjalni perspektivi.

7.12.2017 ob 0:00
Gostujoče predavanje Ane Železnik na Univerzi v Črni gori

V četrtek, 7. decembra je Ana Železnik, raziskovalka Centra za politološke raziskave izvedla gostujoče predavanje na Fakulteti za politične vede na Univerzi v Črni Gori. Predavanju z naslovom Nacionalna koordinacija EU zadev so prisluhnili študentje ter akademsko osebje.

Na predavanju se je razpravljalo o načinih, na katere nacionalne vlade oblikujejo stališča glede politik Evropske unije, problemov, ki izhajajo iz upravljanja na več ravneh, ter primerjalnih izkušenj majhnih držav članic. PovezavaArhiv novic
 
2017-10-25 17:00:00
Afganistan šestnajst let po zunanji intervenciji 2001
Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

V sredo 25. oktobra 2017 bodo v veliki dvorani Fakultete za družbene vede potekali dogodki pod skupnim naslovom Afganistan šestnajst let po zunanji intervenciji 2001. Objavljamo dokončni program dogodka. Lepo vabljeni!


AFGANISTAN
šestnajst let po padcu talibskega režima 
Sreda, 25. oktober 2017 od 17h do 21h v veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede

17.00-18.30 AFGANISTAN, OD VOJAŠKE INTERVENCIJE 2001 DO DANES 
Multimedijsko predavanje Boštjana Slatenška, filmskega ustvarjalca in vojnega reporterja

18.30-19.00  Odmor za kavo in afganistansko sladko in slano pecivo 

19.00-20.30 POLITIKE DO AFGANISTANA DANES: VLOGA ZAHODA, VLOGA SLOVENIJE
Okrogla miza
Voditelj: Igor E.Bergant 
Kratek uvod: dr. Danica Fink Hafner, Fakulteta za družbene vede, soavtorica knjige Teokracija: talibski režim v Afganistanu 1996-2001

Sodelujejo (navedeno po abecednem vrstnem redu): 
Ahmad Ahmadi, begunec, študent, kot tolmač sodeluje z MNZ in drugimi organizacijami v Sloveniji 
Dr. Neža Kogovšek Šalamon, Mirovni inštitut 
dr. Mojca Pešec, MORS
Jurij Rifelj, Ministrstvo za zunanje zadeve RS 
Boštjan Slatenšek, filmski ustvarjalec in vojni reporter, soavtor knjige z Danico Fink Hafner

V Afganistanu danes ni varno, saj potekajo spopadi s talibi, s posameznimi skupinami DAESH, eksplozije in smrtne žrtve so vsakodnevne resničnost. Kdo vse se vpleta v afganistanske domače razmere? Kakšni so učinki dosedanjega vpletanja zunanjih sil (vključno z zahodnimi)? Kakšna je nova politika ZDA po izvolitvi Donalda Trumpa? Ali ima EU avtonomno politiko glede na ZDA? Kakšen je aktualen premislek o vlogi Slovenije v Afganistanu danes? Ali poznamo pogled iz Afganistana na zunanje vpletanje? Kakšna so razmerja med slovenskimi zunanjimi in notranjimi politikami pri tem? 
Mapa straniKontakt