Novice

14.11.2018 ob 0:00
Prvi seminar za učitelje v okviru projekta EU@Home

V sredo, 14. novembra 2018 smo na Centru za politološke raziskave v okviru projekta EU doma – Zbliževanje EU in mladih (EU@Home) organizirali prvi seminar za učitelje. Seminarja so se udeležile učiteljice iz osmih partnerskih osnovnih šol. Glavni cilji projekta so A) zbliževanje mladih in Evrope, B) opolnomočenje EU demokratične legitimnosti ter C) spodbujanje politične participacije med mladimi. Namen projekta je razviti inovativne in po meri narejene didaktične pristope za poučevanje EU vsebin bodočim volivcem: učencem in dijakom.

V okviru seminarja so se učiteljice seznanile z aktivnostmi in dejavnostmi organiziranimi v okviru projekta, trendi poučevanja evropskih vsebin na slovenskih šolah, prihodnostjo Evropske unije ter značilnostmi politične participacije na nacionalni in evropski ravni.

 3.10.2018 ob 0:00
Raziskovalka dr. Elena Nacevska Baćović o raziskovanju v Sloveniji

Raziskovalka dr. Elena Nacevska Baćović o raziskovanju na Centru za politološke raziskave. Povezava.Arhiv novic
 
2016-11-09 12:00:00
Intervju z dr. Danico Fink Hafner o rezultatih ameriških volitev
Radio Slovenija 1

Radio Slovenija 1 je v današnji oddaji Intervju gostil dr. Danico Fink Hafner. Tema pogovora so bili nedavni rezultati ameriške predsedniške volilne kampanje v luči širših političnih, ekonomskih, socialnih in kulturnih procesov, ki spreminjajo ameriško družbo. Vabljeni k poslušanju! 

http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-radio/174436331

Mapa straniKontakt