Novice

20.4.2018 ob 0:00
Okrogla miza na temo Stanje demokracije v Sloveniji Ob 50. obletnici Centra za politološke raziskave smo organizirali okroglo mizo na temo Stanje demokracije v Sloveniji, ki je potekala 5.12.2017 na Fakulteti za družbene vede.

30.3.2018 ob 0:00
Prof. dr. Danica Fink Hafner gostja v radijski oddaji Glasovi svetov Afganistan med anarhijo, teokracijo in demokracijo Kako so revščina, nepismenost, šibkost državnih institucij, vmešavanje tujih držav ter brezzakonje botrovali vzniku talibskega gibanja?

24.3.2018 ob 0:00
Nova objava v reviji Interest Groups and Advocacy Revija Interest Groups and Advocacy je objavila članek The impact of the EU accession process and EU funding on the professionalization of national interest groups:the Slovenian case soavtorjev Williama Maloneya, Mitje Hafnerja Finka in Danice Fink Hafner. Članek je dostopen na: https://link.springer.com/article/10.1057/s41309-018-0032-6.

Arhiv novic
 
2013-11-08 10:00:00
Izobraževalni seminar – Razvoj kritičnega mišljenja o sodobnih družbenih problemih med mladimi
FDV, UL

Na Fakulteti za družbene vede je v petek, 8.11.2013 potekal izobraževalni seminar za srednješolske učitelje z naslovom “Razvoj kritičnega mišljenja o sodobnih družbenih problemih med mladimi”. Seminar je potekal v okviru projekta “Razvoj kritičnega mišljenja o sodobnih družbenih procesih in aktualnih političnih problemih med mladimi«, ki ga Center za politološke raziskave izvaja pod vodstvom red. prof. dr. Danice Fink Hafner in v sodelovanju z dr. Urško Štremfel, Pedagoškim inštitutom ter s priznanima tujima profesorjema Robertom Hoppejem in Margarito Jeliazkovo z Univerze Twente na Nizozemskem.
Na izobraževalnem seminarju smo sodelujočim učiteljem uvodoma poglobljeno predstavili teoretska izhodišča identifikacije in reševanja sodobnih družbenih problemov v demokratičnih družbah. V drugem (praktičnem) delu seminarja pa učitelje seznanili z didaktičnimi in metodičnimi pristopi za spodbujanje kritičnega mišljenja o sodobnih družbenih problemih med mladimi.

Galerija dogodka 

Mapa straniKontakt